U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Nieuws - 2011

2011

 

Belofte maakt schuld-Dierenpark Emmen: een bijzondere gebeurtenis (13 november 2011)
Spannende middag in Emmen waar olifant Radza in de gracht valt, en een slagtand sneuvelt. Wij stonden er met onze neus boven op. Dat was wel even schrikken. Vervolgens wordt het Dierenpark ontruimd. Volgens de woordvoerder maakt de olifant het goed. Ook weer meegemaakt!

Dit is wel een bijzonder verhaal: Tijdens afgelopen zomer zijn we met het EDR-team op een wedstrijd in Vertherland. Natuurlijk mooi kamp, gezellig samen eten, plezier en praten over sport, vrienden en familie. Tijdens die gesprekken komt het dierenpark ter sprake en zegt Nanco gekscherend dat hij met Liv naar het Noorderdierenpark (oude benaming) gaat als hij de volgende dag zijn NL - A - sportpunten in de F2-vijfgangenproef rijdt. De volgende dag: Nanco rijdt zijn kwalificatie in de F2 en  Liv gaat zondag 30 oktober met het EDR-team naar het Dierenpark in Emmen.

 

Bijzonder paard is niet meer (26 oktober 2011)
Helaas bereikte ons het slechte nieuws dat Fylkir recentelijk is overleden. Wel erg verdrietig voor Séverine die nog maar net met hem onderweg was. Gelukkig zijn er meer dan goede en mooie foto's als herinnering :-

Training in Lingen (17 oktober 2011)
Afgelopen zondag hebben we heerlijk een dagje getraind in Lingen. Wat een mooie accomodatie is dat toch! We wilden Fáfnir graag (nog) een keer testen in de startboxen, en gelijktijdig was er de mogelijkheid om nog even met een paar paarden op de banen te rijden. Birde, Hendrik & Liv waren ook gekomen, en dat was een gezellig weerzien na een vol en lang seizoen. Genietend van het mooie nazomer-weer hebben we samen heerlijk gereden en gegeten. En onze zwarte man deed het uitzonderlijk goed in de boxen, geen stress of paniek. Als de deuren open gaan, weet hij inmiddels dat je dan vol eruit moet springen. Echt, leuke ervaring :-)

40+ - wedstrijd:nieuwe traditie & erg gezellig! (foto's Isabelle Mertens) (25 september 2011)
Onderstaande beelden geven een indruk van een originele, nieuwe wedstrijd. Alle onderdelen waren uitgeschreven of het nu vijfgangen, bierproef of vlaggenrace was. Het kon!! Tevens waren er voor deze dag gelegenheidsjuryleden aan het werk: Anne Hiemstra en Manuela. Grappig om te zien dat zelfs mensen van ruim boven de 40 nog heel erg nerveus kunnen zijn voor het rijden van een wedstrijdproefje. Een initiatief dat zeker voor herhaling vatbaar is. Nieuwe datum in 2012 vooralsnog: 22 & 23 september! 

Basselthof: EDR - team sluit seizoen af (19 september 2011)
Afgelopen weekeinde waren we te gast bij de familie Grimm in Isernhagen, nabij Hannover, waar  traditioneel altijd op het 3e weekeinde in september een grote OSI plaatsvindt met een stevig internationaal deelnemersveld. De plaats om zo laat in het seizoen bekenden en vrienden te treffen voor de winterstop. Het EDR -team nam deel met Birde, Eva, Hendrik, Manuela en Nanco, en allemaal naar tevredenheid. 

Horses On Ice - editie 2013 (19 augustus 2011)
Wat later dan gepland heeft gisteravond de evaluatie van Horses On Ice 2011 plaatsgevonden. Opvallend was nog steeds het enthousiasme van de organisatieleden over het evenement in maart jl. en de positieve opbouwende kritiek die iedereen verzameld had. Ondanks dat het geheel voorspoedig verlopen is, blijven er toch altijd nog verbeterpunten en wensen die we voor een volgende keer weer mee kunnen nemen.

De hamvraag van de evaluatie is natuurlijk: Gaan we het nog een keer doen en wanneer? Al snel werd duidelijk dat het overschakelen naar een 'even' jaar vooralsnog geen optie is, maar wel een wens is. Wellicht gaat dat in de komende jaren nog wel eens gebeuren, zeker nu voorlopig Berlijn als groot ijs-evenement uitvalt. Conclusie: we starten met de voorbereidingen voor 2013! Nu eerst een geschikte datum vinden en opnieuw in overleg met de ijsbaan.

 

0 + wedstrijd in Drunen - dag vol gezelligheid!!! (19 augustus 2011)

Op zaterdag 24 september is er bij de familie Ruisbroek in Drunen een bijzondere wedstrijd. Een wedstrijd waar alle ovaalbaanproeven gereden kunnen worden, maar waarbij de deelnemers allemaal 40+ moeten zijn om te mogen deelnemen. Initiator Marcel Ruisbroek is er duidelijk over: het moet vooral een gezellige dag worden met een leuke, gemoedelijke wedstrijd en nadien ook nog even lekker eten. De BBQ en de tent zijn inmiddels besteld. Inschrijven kan door middel van een E-mail te sturen naar manuela.lekkerkerker@hetnet.nl . De kosten zijn laag, overnachten (zaterdag/zondag) kan, en zondag voor de liefhebber nog een mooie buitenrit. Wij kijken er iig naar uit, en Nanco zal ongetwijfeld ook nog wel een paard meenemen :-) .

Pauze voor laatste deel wedstrijdseizoen (19 augustus 2011)

Komende weken zijn we vooral thuis omdat Balinge of beter gezegd de Broekstreek haar Dorpsfeest viert. Dat betekent een halve week lang feest in en rond het dorp. We gaan het weer meemaken. In september touren we dan nog even langs Meppen - Basselthof en Drunen.

Inmiddels is de WK alweer achter de rug, en dat was wel even genieten van vooral al die goede paarden en nog spannender proeven & finale's. Het Franse kamp verliep niet geheel vlekkeloos maar dat hoort er blijkbaar bij als je op een WK bent. Ondertussen hebben we ook al weer een lang weekeinde op het ijslanderbedrijf van Cilli Beuse gebivakkeerd om te jureren (Nanco) en te rijden (Manuela).

NK - Wedstrijden Zuid - koud, warm & gezellig (18 juli 2011)

Nog even nagenieten van een lekker weekeinde in Oirschot waar de afgelopen dagen het NK plaatsvond op stoeterij de Breidablik. Het was een drukte van jewelste om alles goed geregeld te krijgen. Manuela moest donderdag nog werken en kwam daardoor na met de gewone auto. De weervoorspellingen waren bijzonder slecht en met veel wind en regen vertrokken we 's morgens bijtijds richting Brabant. Gelukkig verliep de reis vlot maar bij aankomst was de regen niet meer te stoppen. En na een uurtje opbouwen was iedereen dan ook doorweekt. Voor die dag werden ook alle proeven afgelast waardoor we eerst op vrijdag hoefden te beginnen.  En wederom verliep het weekeinde voorspoedig met als klap op de vuurpijl een 2e plaats voor Fáfnir in de F2-finale die zich op zondagmorgen eerst door de B-finale moest vechten. Leuk detail is dat Mark Timmerman de F2 wist te winnen. Jong Nederland did it again :-

Onze resultaten: Gandur/Manuela: T7 - 5.10 en 11e plaats/V3 - 5.40 en 7e plaats. Vordís/Nanco: T3 - 5,43 en 14e plaats/V2 - 5.43 en 8e plaats; Fáfnir/Nanco: Pp1 - 5,17 en 8e plaats/P2 - 9,45 seconden en 11e plaats/F2 - 5,48 en 2e plaats.

Team EDR vindt bijval! (11 juli 2011)

Sehr geehrte Frau und Herr Wichert,

als grenzübergreifende Organisation, die den Austausch und Kooperation von niederländischen und deutschen Partnern unterstützt, begrüßen wir es sehr, wenn auch auf privater Ebene Kontakte durch gemeinsame Aktivitäten gepflegt werden.

Darüber hinaus sind wir sehr erfreut, dass Sie gemeinsam unter dem Namen „Team EDR“ auftreten und als grenzübergreifendes Team bereits sehr erfolgreich sind.

Wir wünschen Ihnen und Ihren Freunden im Team weiterhin alles Gute und viel Erfolg.

Außerdem hoffen wir, dass Ihr positives Beispiel von vielen aufgegriffen wird und zur Verbesserung der Kooperation in unserer Region beiträgt.

Met vriendelijke groet / Mit freundlichen Grüßen

Hermann Wessels
Geschäftsführer INTERREG

Ems Dollart Region           Eems Dollard Regio
Postfach 1202                   Postbus  43
26828 Bunde                     9693 ZG Nieuweschans
Tel.: 0031 597 521912        Tel.: 0597 521818
Fax: 0031 597 522511        Fax: 0597 522511

E-Mail: edr@edr.eu
Internet: www.edr.eu

Mooie foto's moet je bewaren! (11 juli 2011)

DIM - ruiterfeest met bizarre selectie-momenten! (10 juli 2011)
Afgelopen dagen zijn Fáfnir en Nanco afgereisd naar Roderath. Grappig om na zoveel jaar weer eens terug te zijn op een terrein waar ooit een EK werd georganiseerd. De gemoedelijke vereniging en accommodatie was dit jaar de gastheer voor het Duitse Kampioenschap. Helaas kon Manuela door omstandigheden niet mee, een groot deel van het EDR-team was wel aanwezig. Sévi, Birde en Nanco wisten zich te kwalificeren voor deze DIM, en voor Sévi was het haar laatste wedstrijdmoment voordat de Franse vereniging maandag een besluit neemt over de Franse WK-equipe. Beide dames presteerden naar behoren, en behaalden in hun proeven de cijfers die ze normaliter ook behalen. Op deze wedstrijd betekent dat dat je goed gepresteerd hebt. Op de foto's moeten we nog even wachten die zullen komende uren/dagen wel binnenkomen. In ieder geval was het wederom de moeite waard om een weekeindje samen onderweg te zijn.

Bizarre momenten waren er op de ovaalbaan voor Samantha Leidersdorf die met 2 paarden moest opgeven in de F1-selectie en 's avonds in de T1-B finale moesten 2 ruiters hun deelname beëindigen omdat ijzers verloren gingen. Bizar!!!

Belm - Koud, warm en onwijs gezellig en leuke plaatjes! (27 juni 2011)
Het weekeinde in Belm had ongeveer alle weervarianten in zich opgenomen. Regen, koud, warm en zonneschijn kwamen in de afgelopen dagen voorbij. Gelukkig heeft iedereen uit onze club droog kunnen rijden en zeker niet onverdienstelijk. Manuela debuteerde met Gandur en wist gelijk in T7 en V3 de A-finale te bereiken met 2 x een tweede plaats met prima cijfers. In de V3-finale werd het zelfs een soort van Nederlands onderonsje met vier NL-dames erbij. Erg grappig om mee te maken. We kunnen terug kijken op een geslaagd weekeinde waarbij Fáfnir zijn PR in speedpass verbeterde naar 9,29 seconden. Nog niet werelds maar we zijn onder- en op de goede weg. Door het terugtrekken van Birde uit de T3-finale kon ook Vordís nog een finale lopen die overigens sterk bezet was, en nog een tikkie te zwaar voor deze dame.

Heirweg 2 - 9437 TB - Balinge - NL